Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 03:41

Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Форма входу
Головна » 2015 » Листопад » 17 » Розвиток здібностей дитини за методикою Глена Домана
17:26
Розвиток здібностей дитини за методикою Глена Домана

    Красиве, граматично правильно оформлене  мовлення – запорука успішного навчання. Саме тому важко переоцінити роль логопедичної корекції на розвиток усного та писемного мовлення молодших школярів з тяжкими порушеннями мовлення. Враховуючи знання індивідуальних особливостей  дитини,  потрібно спонукати її до  активного особистісного здобуття знань, формування логопедичних навичок та вмінь.

     Сучасна  освіта, що зорієнтована на особистісний підхід до навчально-корекційного  процесу вимагає від учителя не тільки майстерності, але й вдосконалення методики роботи.

      Постійний пошук педагогом нових методів та прийомів роботи дозволяє вдосконалити пізнавальну діяльність учнів. Використання  нетрадиційних методів та прийомів залучає учнів-логопатів до активної  особистої участі в діяльності  з формування правильної звуковимови, корекції та  розвитку зв'язного мовлення.

   "Круглий стіл" на тему «Розвиток мовлення при допомозі методики Глена Домана», організований Тернопільською обласною ПМПК, відбувся  12 листопада 2015 року. Учасниками круглого столу були працівники обласної ПМПК,  педагоги та практичні психологи спеціальних загальноосвітніх закладів, логопеди загальноосвітніх шкіл та дошкільних закладів області.

      Директор Тернопільської обласної ПМПК Лоза С.І., у своєму виступі наголосили, що постійний пошук педагогом нових методів та прийомів роботи дозволяє вдосконалити пізнавальну діяльність учнів. Використання  нетрадиційних методів та прийомів залучає учнів-логопатів до активної  особистої участі в діяльності  з формування правильної звуковимови, корекції та  розвитку зв'язного мовлення.

        Консультант ОПМПК Копко З.А. ознайомила з методикою Глена Домана - унікальним методом, який дозволяє розвивати здібності дитини на ранньому етапі і надання дітям необмежених можливостей в житті.

    Учасники зібрання, в їх числі вчителі корекційно-розвиткової та логопедичної роботи Кріль О.І., Ломакіна О.М., Ахріменко В.І., Свинарчук С.А.,  поділилися своїми напрацюваннями з впровадженням методики Домана для логопедичної корекції розвитку усного та писемного мовлення дошкільнят та молодших школярів з тяжкими порушеннями мовлення.

     Зокрема, педагоги нашого НРЦ у своїх виступах наголосили, що методика Домана працює добре в першу чергу тому, що мозок дитини з самого народження націлений на пізнання, і під час його активного зростання (до шести років) йому не потрібна ніяка мотивація для навчання. Досліджувати і дізнаватися щось нове – найулюбленіше заняття будь-якого малюка. І завдання педагогів і батьків полягає в тому, щоб з самого народження дати малюкові необмежені можливості розвитку. 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 770 | Додав: admin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz