Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 09.05.2024, 08:47

Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Форма входу
Головна » 2015 » Грудень » 11 » Засідання круглого столу на тему «Організація роботи Консультаційного пункту для батьків і дітей з певними вадами слуху»
16:09
Засідання круглого столу на тему «Організація роботи Консультаційного пункту для батьків і дітей з певними вадами слуху»

          9 грудня 2015 року в центрі відбулось засідання круглого столу на тему «Організація роботи консультаційного пункту для батьків і дітей з певними вадами слуху, мови та інших порушень розвитку, які виховуються в умовах сім’ї».

          Учасники круглого столу консультант-психолог обласної ПМПК Сороколіт Ю.В., завідувач Теребовлянської ПМПК Трендовацька О.В., директор навчально-реабілітаційного центру Кацан М.Б., заступник директора з навчальної роботи Щуцька О.І., та члени шкільної ПМПК обговорили шляхи підвищення ефективності корекційно-компенсаторної реабілітації дітей дошкільного та шкільного віку з порушеннями слуху, тяжкими порушеннями мови та іншими психо-фізичними особливостями, які виховуються у сім’ї і потребують всебічної допомоги у розвитку, навчанні та вихованні.  

          Шукаючи нових підходів до організації роботи Косультаційного пункту при Теребовлянському навчально-реабілітаційному центрі, педагоги обговорили такі питання:

  1. Зміст роботи консультаційного пункту для батьків і дітей з певними вадами слуху, мови та інших порушень розвитку, які виховуються в умовах сім’ї.
  2. Організація консультативної допомоги батькам для виховання позитивного ставлення до навчання і розвитку пізнавальної діяльності учнів з особливими освітніми потребами.
  3. Профілактика відхилень у фізичному, психічному та соціальному розвитку дітей дошкільного віку які виховуються в умовах сім’ї.
  4. Роль Косультаційного пункту в соціалізації дітей дошкільного і шкільного віку.

             Кацан Марія Богданівна, директор навчально-реабілітаційного центру, як член круглого столу, охарактеризувала роботу Косультаційного пункту при навчально-реабілітаційному закладі. Зазначила, що ефективність роботи вчителя-дефектолога має спиратись на вміння своєчасно корегувати, розвивати, попереджувати вади розвитку та  тісно співпрацювати з обласною та районною ПМПК.

Переглядів: 741 | Додав: admin | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz