Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 09.05.2024, 16:41

Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Форма входу
Головна » 2015 » Квітень » 28 » День ЦЗ в навчально-реабілітаційному центрі
19:08
День ЦЗ в навчально-реабілітаційному центрі

28 квітня 2015 р. у Теребовлянському навчально-реабілітаційному центрі  був незвичайний день. Проводилися навчання-тренування з цивільного захисту.

День ЦЗ , відповідно до плану об’єктивного тренування цивільного захисту, що проходив під гаслом «Врятуємося від пожежі та повітряної небезпеки» розпочався збором керівного та командного складу, оповіщенням і зборами педагогічного та обслуговуючого персоналів, перевірки готовності до виконання обов’язків за призначенням, визначенням завдань для керівного складу й командирів формувань.

Заступником голови евакуаційної комісії Бедзиком І.Є., вчителем предмета «Основи здоров’я» було проведено заняття з питань «Порядок проведення евакуаційних заходів при виникненні надзвичайних ситуацій.

На лінійці, присвяченій Дню ЦЗ, було оголошено план проведення заходів. У рамках цього плану  класоводи та класні керівники навчально-реабілітаційного центру провели виховні години з тем:

  • Підготовчі – 4 класи – «Вогонь: друг чи ворог?»;
  • 6-11 класи – «Вогонь-друг, вогонь – ворог», на яких навчали учнів правил поводження при вимкнені пожежі й повітряній небезпеці.

        У цей день до навчального закладу прийшли також працівники Теребовлянського районного відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області. Головний інженер Онишкевич Руслан Тарасович, в дохідливій,  для дітей з особливими потребами, формі розповів про стан протипожежної безпеки в районі, а також провів цікаве навчання – тренування з дотримання правил користування засобами пожежогасіння.

      Цікавою для учнів була вікторина “Знавці правил пожежної безпеки”, яку провів вчитель предмета “Основи здоров’я” Демчук Володимир Тарасович, а також школярі мали можливість переглянути відеоролик “Бережись вогню!” За правильні відповіді на запитання вікторини діти отримали призи.

     Двічі, о 10 год. 26 хв. та 14 год. 45 хв., за спеціально поданим сигналом, було проведено евакуації всіх учнів та працівників приміщення закладу. Працював пост охорони громадського порядку, який організував патрулювання та спрямовував напрям руху всіх присутніх до виходів з приміщень. При сигналі “Повітряна тривога” евакуація проводилася в бомбосховище, а при сигналі “Пожежна тривога” – на шкільний стадіон. Тут медпрацівниками центру надавалася перша медична допомога всім “потерпілим” від пожежі (опіки, травми… ), повітряного отруєння.

   Вчителями фізичної культури було проведено змагання “ Юний рятівник ”.  Учні вміло показали свої здібності та навики у наданні першої невідкладної допомоги (одягання протигазів, накладання пов’язок, джгутів…)

    Наприкінці дня проведено підсумкову лінійку, на якій було оголошено результати навчань-тренувань у День ЦЗ в навчально-реабілітаційному центрі, вручено призи за кращі малюнки з теми “Сірники- добро і зло”. 

 

Переглядів: 669 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz