Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 04:45

Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр Тернопільської обласної ради

Меню сайту
Форма входу
Головна » 2017 » Листопад » 1 » Cемінар педагогічної майстерності вчителів трудового навчання закладів інтернатного типу області
20:50
Cемінар педагогічної майстерності вчителів трудового навчання закладів інтернатного типу області

31  жовтня 2017 р. у Теребовлянському навчально-реабілітаційному центрі відбувся семінар педагогічної майстерності вчителів трудового навчання закладів інтернатного типу області з питання «Навчально - виховна та корекційна  спрямованість трудового навчання як засобу адаптації до соціуму та  інтеграції у нього дітей з різними психофізичними можливостями».

Розпочався семінар піснею-привітанням «Моє ім’я – Україна», яку підготували у жестовому виконанні  педагоги навчально-реабілітаційного центру.

Директор Центру Кацан М.Б. ознайомила присутніх із освітнім середовищем навчального закладу. 

Учасники семінару мали можливість послухати виступи-доповіді Жизномірської О.Я,доцента кафедри педагогіки, психології та інклюзивної освіти ТОКІППО, Фука М.М., методиста трудового навчання відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів ТОКІППО,         Костенко О.С., методиста відділу дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти ТОКІППО.

Про ефективність формування предметно-перетворювальної та практичної діяльності на заняттях трудового навчання в межах вікових і психофізичних можливостей дітей говорили педагоги ТРНЦ  Вітвіцька Г.Р. та Луцків М.Т..

Із елементами інтеграції на уроках трудового навчання знайомили присутніх Кравчишин О.Д.(Конструктивний спосіб ліплення. Колективна робота: персонаж казки «Ріпка»); Жук З.І. (Художньо – ігрове конструювання технічних моделей(матеріал – конструктор Лего)); Чаплюк Ю.І. (Форми презентації дитячих робіт, виготовлених на уроках трудового навчання); Сивульська Н.І. (Професійне самовизначення старшокласників як результат навчально-виховної та корекційної спрямованості трудового навчання на всіх етапах.

Учасники семінару мали можливість взяти участь у майстер-класах «Декупаж кухонної дощечки», «Виготовлення квітки з форміану» та «Оздоблюючі елементи зі шкіри», які проводили вчителі ТНРЦ Родь П.А., Стецула Н.П. та Сивульська Н.І.

Із впевненістю треба сказати, що розглянуті під час семінару питання сприяли підвищенню фахового рівня кожного із його учасників, дозволили більш докладніше ознайомитися з сучасними інноваційними технологіями навчання, виховання та корекції; стимулюватимуть надалі впровадження у навчально – виховний процес ефективних методик та методичних прийомів; сприятимуть удосконаленню майстерності педагогів із окремих питань. 

Переглядів: 520 | Додав: admin | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz